Date:30. januarja 2019

KD Naklo

KD NakloVodja enote: Tina Bole
Telefon: 040 898 008
e-pošta: [email protected]
spletna stran društva: http://www.kd-naklo.si/

G. Urh in g. Bartol sta že dosti let nazaj zaorala ledino med reševalci v Naklem, s tem pa tudi v vsej bivši občini Kranj.
Zanimanje in iskušnje so se prenašale na mlajše vodnike. Začetki, delovanje v lavinah in iskanje v ruševinah, so se v zadnjih nekaj letih nadaljevali z iskanjem pogrešanih oseb na terenu.

Naravna selekcija je pogojevala število vodnikov reševalnih psov med 10 in 15. Povprečno število treningov, izpitov in akcij je približno 80 na leto, kar pomeni velik delež prostega časa vsakega posameznika, ki ga mora vsak posameznik nameniti svoji dejavnosti.

Vodnik reševalec mora poleg treningov v Jurčkovem kotu, po Sloveniji in v tujini, poznati prvo pomoč, prvo veterinarsko pomoč, vrvno tehniko, radijske zveze, poznavanje ruševin, orientacijo, nevarnosti v gorah,…

Stran uporablja piškotke. Če nadaljujete z ogledom te strani, se avtomatično strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij >>

Ta stran uporablja piškotke. Če nadaljujete z ogledom te strani, ne da bi spremenili nastavitve svojih piškotkov oz. če kliknete na gumb "Strinjam se" spodaj, pomeni da ste pristali na uporabo piškotkov.

Zapri